Rollebeskrivelser
Kioskutvalg
Klubben har to kiosker; grå kiosk ved klubbhuset/Ski kunstgress 1 og blå kiosk ved hallen/Ski kunstgress 2.
Kioskens åpningstider er basert på kampoppsettet på de forskjellig baner (sesong: april-juni, august-oktober). I tillegg er de åpne ved klubbens cuper.
Se for øvrig egen kioskinstruks og kioskvaktfordeling for kioskvakter.
Oppgaver kioskansvarlig:
- Justere kioskinstruks tilpasset gjeldende rutiner, må gjøres jevnlig
- Sjekke varebeholdning, behov for påfyll/bestilling
- Bestille varer fra Eureca og Coca Cola (Diplom-Is i forkant av cuper). Varebestilling gjøres i samarbeid med daglig leder.
- Kjøpe/hente varer hos Rema eller Kiwi (f.eks. pølser og lomper, store pakninger med krone-is og lollipop og evt. annet som ikke bestilles)
- Fordele kioskvakter, sende ut info - fordeles i tre-fire omganger ila. sesongen
- Oppfølgning/koordinering, bytte av kioskvakter (ref. spillere slutter/begynner, kamper flyttes osv.), ekstra vakter osv.
- Etterlyse kasse/nøkler hvis vakter ikke møter opp, har levert til feil vakter osv.
- Innkjøp av div. utstyr og inventar til kioskene
- Pante tomgods som ikke blir hentet av Eureca/Cola.
- Bidra til at det er lite svinn av varer i kioskene - dvs. ikke ha for mye varer av gangen (går ut på dato), pass på air condition så ikke varer smelter osv.
- Klargjøring før sesong:Hovedrengjøring, tine/rengjøre frysere, rydde i varer, klargjøre for salg, sette frem varer i hyller, påse at nødvendig utstyr er på plass osv.
- Hovedrengjøring, tine/rengjøre frysere, rydde i varer, klargjøre for salg, sette frem varer i hyller, påse at nødvendig utstyr er på plass osv.
- Rydding/renhold:Rydde kiosker, evt. ekstra rengjøring hvis behovRydde frysere, blir ofte rot og man vet ikke hva som er på bunnRense kaffetraktere + gjøre ren vannkokere (blir ofte fettete etter vaffelsteking i nærheten) + vaffeljern. Rens til kaffetraktere i skuff på kjøkkenet.Rydde i syltetøy og ketchup/sennep - fylle over slik at det ikke er så mange halvtommeLegge skitne håndklær og kluter i vaskenettet på rommet mellom kjøkkenet og salen, hente rene fra skuff på kjøkkenet og legge i kioskerVarer som er gått ut på dato? (merkes, og settes på bakrommet)Viktige beskjeder fra vakter i den blå kioskboka?Nok bestikk i kiosker? Evt. fylle på (gafler, skjeer, pølseklyper)Bestikk eller utstyr som trengs rengjøring?Rydde i bruskjøler, brus på de 4-5 øverste hyller - syltetøy, ketchup, sennep og pølser (og evt. vaffelrøre) på de nedersteFylle opp med brus i bruskjøler - sette eldst brus førstRydde isfryser, kaste tomme isesker i pappcontainer (det er to containere bak klubbhuset - den til venstre er til papp/papir, den til høyre er til restavfall)Hvis det er mye is langs kantene i fryserne; banke løs slik at lokkene glir lett (bruk hammer, men ikke bank så hardt at boksen/plasten sprekker!)Rydde på bakrom i grå kiosk slik at det er oversiktlig og lett å finne varer og utstyr. Det henger plakater på veggene som viser hva som skal være i de forskjellige hyllene
- Rydde kiosker, evt. ekstra rengjøring hvis behov
- Rydde frysere, blir ofte rot og man vet ikke hva som er på bunn
- Rense kaffetraktere + gjøre ren vannkokere (blir ofte fettete etter vaffelsteking i nærheten) + vaffeljern. Rens til kaffetraktere i skuff på kjøkkenet.
- Rydde i syltetøy og ketchup/sennep - fylle over slik at det ikke er så mange halvtomme
- Legge skitne håndklær og kluter i vaskenettet på rommet mellom kjøkkenet og salen, hente rene fra skuff på kjøkkenet og legge i kiosker
- Varer som er gått ut på dato? (merkes, og settes på bakrommet)
- Viktige beskjeder fra vakter i den blå kioskboka?
- Nok bestikk i kiosker? Evt. fylle på (gafler, skjeer, pølseklyper)
- Bestikk eller utstyr som trengs rengjøring?
- Rydde i bruskjøler, brus på de 4-5 øverste hyller - syltetøy, ketchup, sennep og pølser (og evt. vaffelrøre) på de nederste
- Fylle opp med brus i bruskjøler - sette eldst brus først
- Rydde isfryser, kaste tomme isesker i pappcontainer (det er to containere bak klubbhuset - den til venstre er til papp/papir, den til høyre er til restavfall)
- Hvis det er mye is langs kantene i fryserne; banke løs slik at lokkene glir lett (bruk hammer, men ikke bank så hardt at boksen/plasten sprekker!)
- Rydde på bakrom i grå kiosk slik at det er oversiktlig og lett å finne varer og utstyr. Det henger plakater på veggene som viser hva som skal være i de forskjellige hyllene
- Hovedrydding/rengjøring etter sesong:Rydde i varerRydde utstyr i alle hyllerGjøre rent alle hyller og flaterSamle alle frysevarer i én fryser (hvis plass) så de andre kan tines/være avslått gjennom vinteren.Rengjøre filter i air condition (tas løs, vaskes i salmiakkvann)
- Rydde i varer
- Rydde utstyr i alle hyller
- Gjøre rent alle hyller og flater
- Samle alle frysevarer i én fryser (hvis plass) så de andre kan tines/være avslått gjennom vinteren.
- Rengjøre filter i air condition (tas løs, vaskes i salmiakkvann)
- Klargjøring før cuper/rydding etter cuper:Påse at kiosker er ryddige/rene. Kioskansvarlig/cupkomite sørger for øvrig klargjøring.Varetelling/før etter cuper (må gjøres umiddelbart før/etter cup for å få riktig oversikt til cupregnskap)Rydding/renhold etter cuper; i utg.pkt. skal sistevakten på cupen rydde/vaske kiosken, men det er greit å sjekke etter cupen at det ser greit ut og at ting er der de skal være da det ofte er nye personer i kiosken på cuper.Kioskutvalg:2-3 foresatte som har som oppgave å forestå hovedrengjøring i kiosker én gang årlig hver. Kioskansvarlig avklarer med dem når oppgaven utføres. Det kan være før/etter sesongslutt eller før/etter cuper. Se an behov. Det anbefales at kioskutvalget utfører hovedrengjøring når det er lite varer i kioskene.
- Påse at kiosker er ryddige/rene. Kioskansvarlig/cupkomite sørger for øvrig klargjøring.
- Varetelling/før etter cuper (må gjøres umiddelbart før/etter cup for å få riktig oversikt til cupregnskap)
- Rydding/renhold etter cuper; i utg.pkt. skal sistevakten på cupen rydde/vaske kiosken, men det er greit å sjekke etter cupen at det ser greit ut og at ting er der de skal være da det ofte er nye personer i kiosken på cuper.